Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Էմպանադաս՝ արգենտինական պելմենիներ

Սա ժառանգություն է Հնդկաստանից: Յուրաքանչյուր ռեգիոն ունի իր բաղադրատոմսը. դրանք տարբերվում են չափերով և միջուկով: Ավանդական միջուկը խոզի մսից է և կոչվում է կրիոլա: Միջուկը կարող է լինել նաև պանրից և խոզապուխտից, հավից, եգիպտացորենից և սոխից, կամ սպանախից և ապխտած ճարպայուղից: Խմորը պետք է լինի բարակ:

Պատրաստման քայլեր

  • Խմորի պատրաստման համար անհրաժեշտ է տաք կաթի մեջ լուծել խմորիչը, ավելացնել դեղնուցը, կարագը և շաքարավազը: Աստիճանաբար ավելացնել ալյուրը և խմոր հունցել: Խմորը փաթաթել ստվարաթղթի մեջ և թողնել սառնարանում ամբողջ գիշեր:
  • Ֆարշի պատրաստման համար պետք է մանր կտրտել սոխը, ճզմել սխտորը: Տաք ձեթի վրա տապակել սկզբում սոխը, այնուհետև ավելացնել սխտորը և ֆարշը: Տապակել մոտ 10 րոպե:
  • Ֆարշը վերցնել կրակից, ավելացնել հավկիթը, 1 դեղնուցը, թթվասերն ու կտրտած մաղադանոսը:
  • Խմորը բաժանել 4 մասի, յուրաքանչյուրից բացել 15սմ տրամագծով կտոր: Յուրաքանչյուր կտորի վրա դնել մեկ բաժին ֆարշ, մեջտեղից ծալել և ծայրերն ամրացնել իրար:
  • Թխելուց առաջ պելմենիների վրա դեղնուց քսել:
  • Թխել ջեռոցում 20 րոպե 200°C ջերմաստիճանի տակ: Կարելի է նաև տապակել թավայում:
  • Մատուցում. էմպանադասն ուտում են ձեռքերով:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով
Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Էմպանադաս՝ արգենտինական պելմենիներ
8 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • Խմորը՝
  • 300գ ցորենի ալյուր
  • 2 դեղնուց
  • 4 ճ.գ. կաթ
  • 100գ խմորիչ
  • 200գ կարագ
  • Մի քիչ շաքարավազ
  • Ֆարշը՝
  • 350գ խառը ֆարշ
  • 1 հավկիթ
  • 4 ճ.գ. թթվասեր
  • 2 գլուխ սոխ
  • 1 պճեղ սխտոր
  • 1 ճ.գ. ձեթ
  • 2 դեղնուց
  • 1 փունջ մաղադանոս
  • Աղ
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Խմորի պատրաստման համար անհրաժեշտ է տաք կաթի մեջ լուծել խմորիչը, ավելացնել դեղնուցը, կարագը և շաքարավազը: Աստիճանաբար ավելացնել ալյուրը և խմոր հունցել: Խմորը փաթաթել ստվարաթղթի մեջ և թողնել սառնարանում ամբողջ գիշեր:

  • Քայլ 2

    Ֆարշի պատրաստման համար պետք է մանր կտրտել սոխը, ճզմել սխտորը: Տաք ձեթի վրա տապակել սկզբում սոխը, այնուհետև ավելացնել սխտորը և ֆարշը: Տապակել մոտ 10 րոպե:

  • Քայլ 3

    Ֆարշը վերցնել կրակից, ավելացնել հավկիթը, 1 դեղնուցը, թթվասերն ու կտրտած մաղադանոսը:

  • Քայլ 4

    Խմորը բաժանել 4 մասի, յուրաքանչյուրից բացել 15սմ տրամագծով կտոր: Յուրաքանչյուր կտորի վրա դնել մեկ բաժին ֆարշ, մեջտեղից ծալել և ծայրերն ամրացնել իրար:

  • Քայլ 5

    Թխելուց առաջ պելմենիների վրա դեղնուց քսել:

  • Քայլ 6

    Թխել ջեռոցում 20 րոպե 200°C ջերմաստիճանի տակ: Կարելի է նաև տապակել թավայում:

  • Քայլ 7

    Մատուցում. էմպանադասն ուտում են ձեռքերով: