Պատրաստման քայլեր
-
Խմորի պատրաստման համար անհրաժեշտ է տաք կաթի մեջ լուծել խմորիչը, ավելացնել դեղնուցը, կարագը և շաքարավազը: Աստիճանաբար ավելացնել ալյուրը և խմոր հունցել: Խմորը փաթաթել ստվարաթղթի մեջ և թողնել սառնարանում ամբողջ գիշեր:
-
Ֆարշի պատրաստման համար պետք է մանր կտրտել սոխը, ճզմել սխտորը: Տաք ձեթի վրա տապակել սկզբում սոխը, այնուհետև ավելացնել սխտորը և ֆարշը: Տապակել մոտ 10 րոպե:
-
Ֆարշը վերցնել կրակից, ավելացնել հավկիթը, 1 դեղնուցը, թթվասերն ու կտրտած մաղադանոսը:
-
Խմորը բաժանել 4 մասի, յուրաքանչյուրից բացել 15սմ տրամագծով կտոր: Յուրաքանչյուր կտորի վրա դնել մեկ բաժին ֆարշ, մեջտեղից ծալել և ծայրերն ամրացնել իրար:
-
Թխելուց առաջ պելմենիների վրա դեղնուց քսել:
-
Թխել ջեռոցում 20 րոպե 200°C ջերմաստիճանի տակ: Կարելի է նաև տապակել թավայում:
-
Մատուցում. էմպանադասն ուտում են ձեռքերով: