Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Եգիպտացորենով թխվածք

Առաջին բաղադրատոմսերը հայտնաբերվել են Եգիպտոսում՝ փարավոնների ժամանակներից: Այս հին բաղադրատոմսերը գրի են առնվել պարզ գրաֆիկական տարրերի կամ հիերոգլիֆների տեսքով:

Պատրաստման քայլեր

  • Եռացրեք կաթը՝ վանիլի հետ միասին:
  • Մինչ կաթը եփում է, դանդաղորեն ավելացրեք ալյուրը՝ անընդմեջ խառնելով, որպեսզի խառնուրդը չգնդվի:
  • Վերցրեք խառնուրդը կրակի վրայից և ավելացրեք ձվի դեղնուց, կարագ և շաքարավազի հետ հարած ձվի սպիտակուց: Ստացված զանգվածը լավ խառնեք:
  • Խմորը տեղադրեք ալյուրով պատված թխելու տարայի մեջ:
  • Թխեք ջեռոցում 60 րոպե:
  • Մատուցումը. Մատուցեք սառը վիճակում՝ արքայախնձորի կամ այլ մրգերի հետ:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով
Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Եգիպտացորենով թխվածք
4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 1լ կաթ
  • 250գ եգիպտացորենի ալյուր
  • 120գ շաքարավազ
  • 50գ կարագ
  • 3 ձու
  • 1/2 վանիլի փայտիկ
  • 3-4 կտրատած արքայախնձոր՝ թարմ կամ տարայից
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Եռացրեք կաթը՝ վանիլի հետ միասին:

  • Քայլ 2

    Մինչ կաթը եփում է, դանդաղորեն ավելացրեք ալյուրը՝ անընդմեջ խառնելով, որպեսզի խառնուրդը չգնդվի:

  • Քայլ 3

    Վերցրեք խառնուրդը կրակի վրայից և ավելացրեք ձվի դեղնուց, կարագ և շաքարավազի հետ հարած ձվի սպիտակուց: Ստացված զանգվածը լավ խառնեք:

  • Քայլ 4

    Խմորը տեղադրեք ալյուրով պատված թխելու տարայի մեջ:

  • Քայլ 5

    Թխեք ջեռոցում 60 րոպե:

  • Քայլ 6

    Մատուցումը. Մատուցեք սառը վիճակում՝ արքայախնձորի կամ այլ մրգերի հետ: