This website uses cookies. By using this website you consent to our cookie policy.

More details

Եգիպտացորենով թխվածք

Առաջին բաղադրատոմսերը հայտնաբերվել են Եգիպտոսում՝ փարավոնների ժամանակներից: Այս հին բաղադրատոմսերը գրի են առնվել պարզ գրաֆիկական տարրերի կամ հիերոգլիֆների տեսքով:

Preparation steps

  • Եռացրեք կաթը՝ վանիլի հետ միասին:
  • Մինչ կաթը եփում է, դանդաղորեն ավելացրեք ալյուրը՝ անընդմեջ խառնելով, որպեսզի խառնուրդը չգնդվի:
  • Վերցրեք խառնուրդը կրակի վրայից և ավելացրեք ձվի դեղնուց, կարագ և շաքարավազի հետ հարած ձվի սպիտակուց: Ստացված զանգվածը լավ խառնեք:
  • Խմորը տեղադրեք ալյուրով պատված թխելու տարայի մեջ:
  • Թխեք ջեռոցում 60 րոպե:
  • Մատուցումը. Մատուցեք սառը վիճակում՝ արքայախնձորի կամ այլ մրգերի հետ:

Recipes that might interest you

Բադը չինական ոճով
Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 persons over 45 min Hard
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 persons 15-30 min Easy
Քաղցր և թթու խոզի միս
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 persons over 45 min Medium
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 persons over 45 min Easy
Եգիպտացորենով թխվածք
4 persons over 45 min Easy
Ingredients
  • 1լ կաթ
  • 250գ եգիպտացորենի ալյուր
  • 120գ շաքարավազ
  • 50գ կարագ
  • 3 ձու
  • 1/2 վանիլի փայտիկ
  • 3-4 կտրատած արքայախնձոր՝ թարմ կամ տարայից
Preparation steps
  • Step 1

    Եռացրեք կաթը՝ վանիլի հետ միասին:

  • Step 2

    Մինչ կաթը եփում է, դանդաղորեն ավելացրեք ալյուրը՝ անընդմեջ խառնելով, որպեսզի խառնուրդը չգնդվի:

  • Step 3

    Վերցրեք խառնուրդը կրակի վրայից և ավելացրեք ձվի դեղնուց, կարագ և շաքարավազի հետ հարած ձվի սպիտակուց: Ստացված զանգվածը լավ խառնեք:

  • Step 4

    Խմորը տեղադրեք ալյուրով պատված թխելու տարայի մեջ:

  • Step 5

    Թխեք ջեռոցում 60 րոպե:

  • Step 6

    Մատուցումը. Մատուցեք սառը վիճակում՝ արքայախնձորի կամ այլ մրգերի հետ:

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description