Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Եգիպտացորենի ապուր

Կարագի նրբությունը և եգիպտացորենի քաղցրությունը յուրահատուկ համ են տալիս այս ուտեստին:

Պատրաստման քայլեր

  • Հալացրեք կարագը թավայում, ավելացրեք սոխը, տապակեք մինչև դառնա ոսկեգույն: Ավելացրեք եգիպտացորենը (տարայի հյութը խառնեք արգանակի հետ) և մի քիչ տապակեք:
  • Ալյուրը լուծեք մի քանի գդալ ջրի մեջ, ավելացրեք այն սոխի և եգիպտացորենի խառնուրդին և լավ խառնեք:
  • Ավելացրեք խառնուրդը արգանակին և եփեք այն 15 րոպե՝ անընդմեջ խառնելով:
  • Համեմեք աղով և պղպեղով ըստ ճաշակի:
  • Մատուցումը. Մատուցեք տաք, կարելի է զարդարել թթվասերով կամ մի փոքր մշկընկույզ շաղ տալ: Կարող եք նաև ավելացնել նեխուրի մի քանի կտոր:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով
Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Եգիպտացորենի ապուր
4 անձի համար 30-45 րոպե Պարզ
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 1 տարա (670գ) եգիպտացորեն Բոնդյուել
  • 100գ կարագ
  • 1 սոխ
  • 1լ արգանակ
  • 1 ճաշի գդալ ալյուր
  • Աղ, պղպեղ
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Հալացրեք կարագը թավայում, ավելացրեք սոխը, տապակեք մինչև դառնա ոսկեգույն: Ավելացրեք եգիպտացորենը (տարայի հյութը խառնեք արգանակի հետ) և մի քիչ տապակեք:

  • Քայլ 2

    Ալյուրը լուծեք մի քանի գդալ ջրի մեջ, ավելացրեք այն սոխի և եգիպտացորենի խառնուրդին և լավ խառնեք:

  • Քայլ 3

    Ավելացրեք խառնուրդը արգանակին և եփեք այն 15 րոպե՝ անընդմեջ խառնելով:

  • Քայլ 4

    Համեմեք աղով և պղպեղով ըստ ճաշակի:

  • Քայլ 5

    Մատուցումը. Մատուցեք տաք, կարելի է զարդարել թթվասերով կամ մի փոքր մշկընկույզ շաղ տալ: Կարող եք նաև ավելացնել նեխուրի մի քանի կտոր: