Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Դոներ քեբաբ

Döner kebab-ը թուրքական խոհանոցի ամենահայտնի ուտեստն է: Այն նման է արաբական շաուրմային կամ հունական գիրոսին, սակայն դրա հիմնական բաղադրիչները և հավելումները տարբերվում են:

Պատրաստման քայլեր

  • Կաղամբի տերևները և վարունգը բարակ կտրտել, այնուհետև վրան լցնել արգանակի փշրած խորանարդիկը և խառնել:

  • Լոլիկն ու սոխը կտրտել:

  • Թավայի վրա տաքացնել ձեթը, վրան տապակել սոխի հետ խառնած միսը:

  • Համեմել ըստ ճաշակի և շարունակել տապակել մինչև միսը դառնա խրթխրթան:

  • Հացը կտրել 4 մասի, տապակել մի քանի րոպե:

  • Մատուցում. երբ հացը տաքանա, այն լցնել մսով և մնացած բաղադրիչներով: Վրան լցնել թուրքական ավանդական սխտորով սոուսը:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Դոներ քեբաբ
4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 300գ կաղամբ (սպիտակ և կարմիր)
  • 100գ հազարի տերևներ
  • 1 թարմ վարունգ
  • 1 գլուխ սոխ
  • 4 լոլիկ
  • Աղ, պղպեղ
  • 1 պապրիկա
  • 2 գդալ արգանակի փշրած խորանարդիկ
  • 500գ միս (ցանկալի է տավարի)
  • 5 գդալ արևածաղկի ձեթ
  • 1 թուրքական հաց ekmek
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Կաղամբի տերևները և վարունգը բարակ կտրտել, այնուհետև վրան լցնել արգանակի փշրած խորանարդիկը և խառնել:

  • Քայլ 2

    Լոլիկն ու սոխը կտրտել:

  • Քայլ 3

    Թավայի վրա տաքացնել ձեթը, վրան տապակել սոխի հետ խառնած միսը:

  • Քայլ 4

    Համեմել ըստ ճաշակի և շարունակել տապակել մինչև միսը դառնա խրթխրթան:

  • Քայլ 5

    Հացը կտրել 4 մասի, տապակել մի քանի րոպե:

  • Քայլ 6

    Մատուցում. երբ հացը տաքանա, այն լցնել մսով և մնացած բաղադրիչներով: Վրան լցնել թուրքական ավանդական սխտորով սոուսը: