Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Դալ՝ խյուս-ապուր

Ասում են, որ յուրաքանչյուր հնդկական տանն օրվա մեջ գոնե մեկ անգամ ուտում են դալ:

Պատրաստման քայլեր

  • Ոսպը լվանալ և գիշերը թողնել ջրի մեջ:
  • Միևնույն ջրի մեջ ոսպը դնել կրակին մինչև եռալը:
  • Սոխը և լոլիկը կտրտել և բոլոր համեմունքների հետ լցնել ոսպի մեջ: Եփել 1 ժամ 15 րոպե մարմանդ կրակի վրա՝ 15 րոպեն մեկ խառնելով:
  • Երբ ուտեստը գրեթե պատրաստ լինի, ավելացնել կարագը և կտրտած թարմ համեմը:
  • Գարամ մասալայի պատրաստման համար յուրաքանչյուր համեմունքը տապակել թավայի մեջ 15 րոպե: Երբ բոլոր համեմունքները պատրաստ լինեն, խառնել իրար հետ և աղալ: Պահել գարամ մասալուն չոր, փակ տարայում:
  • Մատուցել տաք բանջարեղենի և չապատիի հետ:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Դալ՝ խյուս-ապուր
2 անձի համար 30-45 րոպե Պարզ
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • Դալ՝
  • 2 բաժակ դեղին կամ կարմիր ոսպ
  • 6 բաժակ ջուր
  • 1-2 գլուխ սոխ
  • 2 թ.գ. աղ
  • 1/2 թ.գ. կարմիր պղպեղ
  • 2 թ.գ. գարամ մասալա
  • 1 պճեղ սխտոր
  • 1 կտոր կոճապղպեղի արմատ
  • 1 կտոր չիլի պղպեղ
  • Կես տարա պահածոյացված լոլիկ առանց կեղևի
  • Կարագ
  • Թարմ համեմ
  • Գարամ մասալա՝
  • 4 ճ.գ. համեմ
  • 2 ճ.գ. քիմիոն
  • 2 գդալ հոտավետ պղպեղ
  • 2 թ.գ. մեխակ
  • 2 թ.գ. հիլի սերմեր
  • 2 կտոր դարչին՝ 5սմ երկարությամբ
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Ոսպը լվանալ և գիշերը թողնել ջրի մեջ:

  • Քայլ 2

    Միևնույն ջրի մեջ ոսպը դնել կրակին մինչև եռալը:

  • Քայլ 3

    Սոխը և լոլիկը կտրտել և բոլոր համեմունքների հետ լցնել ոսպի մեջ: Եփել 1 ժամ 15 րոպե մարմանդ կրակի վրա՝ 15 րոպեն մեկ խառնելով:

  • Քայլ 4

    Երբ ուտեստը գրեթե պատրաստ լինի, ավելացնել կարագը և կտրտած թարմ համեմը:

  • Քայլ 5

    Գարամ մասալայի պատրաստման համար յուրաքանչյուր համեմունքը տապակել թավայի մեջ 15 րոպե: Երբ բոլոր համեմունքները պատրաստ լինեն, խառնել իրար հետ և աղալ: Պահել գարամ մասալուն չոր, փակ տարայում:

  • Քայլ 6

    Մատուցել տաք բանջարեղենի և չապատիի հետ: