Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Ճուտ՝ կարիբյան "Ջերկ" մարինադի մեջ

Կարիբյան խոհանոցի ուտեստի՝ "Ջերկ" մարինադի մեջ ճտի պատրաստման բաղադրատոմս:

Պատրաստման քայլեր

  • Հավի մսի մեջ խորը կտրվածքներ անել:

  • Կրծքամիսը թևիկների հետ միասին դնել տարայի մեջ: Բլենդերի մեջ խառնել մարինադի բաղադրիչները:

  • Մսի վրա քսել մարինադը՝ փորձելով խուսափել վերջինին ձեռքով կպնելուց: Մարինադը լցնել նախօրոք արված անցքերի մեջ:

  • Միսը ծածկել սննդային թաղանթով և դնել սառնարանը 24 ժամով:

  • Գրիլը վառել և սպասել 40-60 րոպե մինչև ածուխները դադարեն վառվել և ծածկվեն մոխրի շերտով: Հավի կրծքամիսը եփել 25-30 րոպե, իսկ թևիկները՝ 15-20 րոպե:

  • Մատուցել բրնձի հետ:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Ճուտ՝ կարիբյան "Ջերկ" մարինադի մեջ
8 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • Ոսկորով ու կաշվով հավի կրծքամիս, հավի թևիկներ
  • Ջերկ մարինադ՝
  • 2 հատ չիլի պղպեղ (մարինադն ավելի կծու կլինի, եթե ավելացվեն նաև սերմերը)
  • Կտրտած սոխ
  • Մի կտոր մի քանի սանտիմետր մեծությամբ կոճապղպեղ՝ մաքրած և կտրտած
  • 1 գդալ աղացած հոտավետ պղպեղ
  • Թարմ քիմիոնի տերևներ
  • 50մլ մուգ սոյայի սոուս
  • 50մլ քիմիոնի քացախ (գինու քացախի շշի մեջ պետք է դնել մի ճյուղ քիմիոն և թողնել առնվազն մեկ շաբաթ)
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Հավի մսի մեջ խորը կտրվածքներ անել:

  • Քայլ 2

    Կրծքամիսը թևիկների հետ միասին դնել տարայի մեջ: Բլենդերի մեջ խառնել մարինադի բաղադրիչները:

  • Քայլ 3

    Մսի վրա քսել մարինադը՝ փորձելով խուսափել վերջինին ձեռքով կպնելուց: Մարինադը լցնել նախօրոք արված անցքերի մեջ:

  • Քայլ 4

    Միսը ծածկել սննդային թաղանթով և դնել սառնարանը 24 ժամով:

  • Քայլ 5

    Գրիլը վառել և սպասել 40-60 րոպե մինչև ածուխները դադարեն վառվել և ծածկվեն մոխրի շերտով: Հավի կրծքամիսը եփել 25-30 րոպե, իսկ թևիկները՝ 15-20 րոպե:

  • Քայլ 6

    Մատուցել բրնձի հետ: