Պատրաստման քայլեր
-
Բլիթը՝
-
Մեծ ափսեի մեջ խառնել բոլոր բաղադրիչներրը: Ավելացնել կարագը, խառնել մինչև խմորի միասեռ դառնալը:
-
Խմորը բաժանել 2 հավասար մասի:
-
Առաջին կեսով ծածկել թավայի հատակը, մյուս կեսը լցնել մինչև եզրային գծի մակարդակ:
-
Կարելի է նաև փորձել ձեռքով ձև տալ:
-
Միջուկը լցնելուց առաջ սառեցնել:
-
Միջուկը՝
-
Ջեռոցը տաքացնել մինչև 190°C:
-
Կաթնաշոռն անցկացնել մաղով:
-
Եգիպտացորենի օսլան խառնել սոդայի հետ:
-
Մեծ տարայի մեջ խառնել կաթնաշոռը, շաքարավազը, հավկիթները, կիտրոնի կեղևի քերուկը և վանիլինը:
-
Հարել մինչև դառնա միասեռ զանգված:
-
Ավելացնել եգիպտացորենի օսլայի և սոդայի խառնուրդը:
-
Ավելացնել թթվասերն ու չամիչը և լավ խառնել:
-
Լցնել ստացված զանգվածը բլիթի մեջ և թխել մեկ ժամ:
-
Միջուկը պետք է լինի փափուկ:
-
Ջեռոցն անջատել և ջեռոցի դուռը բաց թողնել:
-
Թողնել, որ խմորը սառի մինչև սենյակային ջերմաստիճանի:
-
Մատուցել սենյակային ջերմաստիճանի հասցրած վիճակում: