Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Չիզքեյք

Գերմանական աղբյուրների համաձայն՝ չիզքեյքի ամենահին բաղադրատոմսը հայտնի էր դեռ 1596 թվականից, երբ Աննա Ալյարմն առաջին անգամ ներկայացրել էր այն իր խոհարարական գրքում: Իսկ արդեն 100 տարի անց Նյուրնբերգյան բաղադրատոմսերի գրքում նշված էր այս աղանդերի պատրաստման մի քանի տարբերակ: Չիզքեյքի հիմքը միշտ կաթնաշոռն է՝ պարտադիր անալի, որի հետ խառնում են շաքարավազ, հավկիթ և կաթ, որից հետո ստացված խառնուրդը թխում են: Չիզքեյքի մեջ հաճախ ավելացնում են հատապտուղներ՝ մորի, մոշ, բալ, կարմիր և սև հաղարջ, հապալաս, ինչպես նաև միրգ և ընդեղեն՝ խնձոր, սալոր, նարինջ, չամիչ, նուշ և այլն:

Պատրաստման քայլեր

  • Բլիթը՝
  • Մեծ ափսեի մեջ խառնել բոլոր բաղադրիչներրը: Ավելացնել կարագը, խառնել մինչև խմորի միասեռ դառնալը:
  • Խմորը բաժանել 2 հավասար մասի:
  • Առաջին կեսով ծածկել թավայի հատակը, մյուս կեսը լցնել մինչև եզրային գծի մակարդակ:
  • Կարելի է նաև փորձել ձեռքով ձև տալ:
  • Միջուկը լցնելուց առաջ սառեցնել:
  • Միջուկը՝
  • Ջեռոցը տաքացնել մինչև 190°C:
  • Կաթնաշոռն անցկացնել մաղով:
  • Եգիպտացորենի օսլան խառնել սոդայի հետ:
  • Մեծ տարայի մեջ խառնել կաթնաշոռը, շաքարավազը, հավկիթները, կիտրոնի կեղևի քերուկը և վանիլինը:
  • Հարել մինչև դառնա միասեռ զանգված:
  • Ավելացնել եգիպտացորենի օսլայի և սոդայի խառնուրդը:
  • Ավելացնել թթվասերն ու չամիչը և լավ խառնել:
  • Լցնել ստացված զանգվածը բլիթի մեջ և թխել մեկ ժամ:
  • Միջուկը պետք է լինի փափուկ:
  • Ջեռոցն անջատել և ջեռոցի դուռը բաց թողնել:
  • Թողնել, որ խմորը սառի մինչև սենյակային ջերմաստիճանի:
  • Մատուցել սենյակային ջերմաստիճանի հասցրած վիճակում:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով
Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Չիզքեյք
4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • Բլիթը՝
  • 2 բաժակ մաղած ալյուր
  • 4 գդալ կարագ՝ ոչ մարգարին
  • 1/2 բաժակ հատիկավոր շաքարավազ
  • 1 մեծ հավկիթ
  • 1 գդալ փխրեցուցիչ
  • Միջուկը՝
  • 3 բաժակ տրորած կաթնաշոռ
  • 1/2 բաժակ եգիպտացորենի օսլա
  • 1 գդալ սոդա
  • 1 բաժակ հատիկավոր շաքարավազ
  • 4 մեծ հավկիթ
  • 1/2 գդալ կիտրոնի կեղևի քերուկ
  • 1/2 գդալ վանիլին
  • 1 բաժակ թթվասեր
  • 1 բաժակ չամիչ
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Բլիթը՝

  • Քայլ 2

    Մեծ ափսեի մեջ խառնել բոլոր բաղադրիչներրը: Ավելացնել կարագը, խառնել մինչև խմորի միասեռ դառնալը:

  • Քայլ 3

    Խմորը բաժանել 2 հավասար մասի:

  • Քայլ 4

    Առաջին կեսով ծածկել թավայի հատակը, մյուս կեսը լցնել մինչև եզրային գծի մակարդակ:

  • Քայլ 5

    Կարելի է նաև փորձել ձեռքով ձև տալ:

  • Քայլ 6

    Միջուկը լցնելուց առաջ սառեցնել:

  • Քայլ 7

    Միջուկը՝

  • Քայլ 8

    Ջեռոցը տաքացնել մինչև 190°C:

  • Քայլ 9

    Կաթնաշոռն անցկացնել մաղով:

  • Քայլ 10

    Եգիպտացորենի օսլան խառնել սոդայի հետ:

  • Քայլ 11

    Մեծ տարայի մեջ խառնել կաթնաշոռը, շաքարավազը, հավկիթները, կիտրոնի կեղևի քերուկը և վանիլինը:

  • Քայլ 12

    Հարել մինչև դառնա միասեռ զանգված:

  • Քայլ 13

    Ավելացնել եգիպտացորենի օսլայի և սոդայի խառնուրդը:

  • Քայլ 14

    Ավելացնել թթվասերն ու չամիչը և լավ խառնել:

  • Քայլ 15

    Լցնել ստացված զանգվածը բլիթի մեջ և թխել մեկ ժամ:

  • Քայլ 16

    Միջուկը պետք է լինի փափուկ:

  • Քայլ 17

    Ջեռոցն անջատել և ջեռոցի դուռը բաց թողնել:

  • Քայլ 18

    Թողնել, որ խմորը սառի մինչև սենյակային ջերմաստիճանի:

  • Քայլ 19

    Մատուցել սենյակային ջերմաստիճանի հասցրած վիճակում: