Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Չապատի՝ հնդկական հաց

Լոշիկները մատուցվում են բանջարեղենից և բրնձից տարբեր ուտեստների և դալ ապուրի հետ: Չապատին օգտագործում են գդալի փոխարեն՝ մեջը փաթաթելով սնունդը: Լոշիկի չափը կախված է տարածաշրջանից և խոհանոցից, սակայն միջին տրամագիծը շուրջ 10սմ է:

Պատրաստման քայլեր

  • Ալյուրը մաղել մեծ ափսեի մեջ, ավելացնել աղ և խառնել: Մեջտեղի մասում փոսիկ անել՝ անշտապ լցնել ջուրը, հունցել խմորը մոտ 7 րոպե: Ծածկել և թողնել հանգստանա կես ժամ:

  • Պատրաստի խմորը բաժանել 16 միանման կտորների: Յուրաքանչյուրը գրտնակել 10-15սմ տրամագծով բարակ լոշիկի:

  • Թավան տաքացնել, վրան տեղադրել չապատին: Թխել մի կողմից մինչև պղպջակների հայտնվելը, այնուհետև շրջել հակառակ կողմով: Սրբիչի օգնությամբ զգուշորեն սեղմել լոշիկն ամբողջ մակերեսով, որպեսզի այն ուռչի և ևս մեկ անգամ շրջել հակառակ կողմով: Չապատին պետք է լավ թխվի:

  • Մատուցում. չապատիի մի կողմին կարագ քսել և լոշիկները մեկը մյուսի վրա դնել՝ ջերմությունը պահպանելու համար:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Չապատի՝ հնդկական հաց
3 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 1/2 բաժակ տարեկանի ալյուր
  • 1/2 թ.գ. աղ
  • 1 բաժակ ջուր
  • 2 ճ.գ. հալած յուղ
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Ալյուրը մաղել մեծ ափսեի մեջ, ավելացնել աղ և խառնել: Մեջտեղի մասում փոսիկ անել՝ անշտապ լցնել ջուրը, հունցել խմորը մոտ 7 րոպե: Ծածկել և թողնել հանգստանա կես ժամ:

  • Քայլ 2

    Պատրաստի խմորը բաժանել 16 միանման կտորների: Յուրաքանչյուրը գրտնակել 10-15սմ տրամագծով բարակ լոշիկի:

  • Քայլ 3

    Թավան տաքացնել, վրան տեղադրել չապատին: Թխել մի կողմից մինչև պղպջակների հայտնվելը, այնուհետև շրջել հակառակ կողմով: Սրբիչի օգնությամբ զգուշորեն սեղմել լոշիկն ամբողջ մակերեսով, որպեսզի այն ուռչի և ևս մեկ անգամ շրջել հակառակ կողմով: Չապատին պետք է լավ թխվի:

  • Քայլ 4

    Մատուցում. չապատիի մի կողմին կարագ քսել և լոշիկները մեկը մյուսի վրա դնել՝ ջերմությունը պահպանելու համար: