Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Ցևիչե՝ հում ծովային ձուկ

Հարավամերիկյան երկրներից յուրաքանչյուրում այս ուտեստը յուրովի է պատրաստվում: Պերուում ցևիչեն մատուցում են բարակ կտրտած սոխի հետ, որը շարում են ցևիչեի շուրջը մատուցումից անմիջապես առաջ: Եթե սոխն ավելի շուտ դնեն, ուտեստի համը կփոխվի:

Պատրաստման քայլեր

  • Ձկան ֆիլեն լվանալ, չորացնել և քառակուսաձև կտրտել: Դնել ապակե ափսեի մեջ: Վրան լցնել կիտրոնի հյութ և մարինացնել սենյակային ջերմաստիճանում շուրջ 2.5 ժամ:

  • Փոքր թավայի մեջ տաքացնել ձիթայուղը, ավելացնել սխտորը և տապակել մոտ 3 րոպե: Այնուհետև սխտորը վերցնել թավայից, իսկ ձիթայուղը թողնել սառչի:

  • Լոլիկները մաքրել կեղևից, կտրտել և մաքրել սերմերն այնպես, որ լոլիկի հյութը չծորա:

  • Ապակե տարայի մեջ լցնել լոլիկը, սոխը, համեմը, օրեգանոն, կետչուպը, չիլի պղպեղը, ձիթապտուղները և կարմիր պղպեղի մածուկը: Ցևիչեի պատրաստման համար պետք է օգտագործել բացառապես ապակե կամ էմալապատ տարաներ: Ոչ մի դեպքում չի կարելի օգտվել մետաղյա տարաներից: Այս ամենի վրա անհրաժեշտ է լցնել սառեցված ձիթայուղը և լոլիկների հյութը: Աղը և պղպեղը լցնել ըստ ճաշակի, այնուհետև լավ խառնել և դնել մի կողմ:

  • Ձուկը հանել մարինադից և 3 անգամ ցայել սառը ջրի տակ: Այնուհետև վրան հանքային ջուր լցնել և թողնել 5 րոպե: Ձուկը հանքային ջրի միջից հանելուց հետո պետք է լավ չորացնել և դնել լոլիկներով ու համեմունքներով տարայի մեջ:

  • Խառնել, կափարիչը ծածկել և 3 ժամ պահել սառնարանում:

  • Մատուցել սառը ապակյա ամանների մեջ՝ զարդարելով ձիթապտուղներով:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Ցևիչե՝ հում ծովային ձուկ
3 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 700գ ծովային թարմ ձկան ֆիլե
  • 700գ լոլիկ
  • 80գ կտրտած ձիթապտուղ
  • 400մլ թարմ քամած կիտրոնի հյութ
  • Հանքային ջուր
  • 70մլ ձիթայուղ
  • 3 պճեղ սխտոր
  • 2 գդալ օրեգանո
  • 2 գդալ մանր կտրտած թարմ համեմ
  • 100գ սոխ
  • 100մլ կետչուպ
  • 2 գդալ կտրտած մարինացված չիլի պղպեղ
  • 2 գդալ կարմիր պղպեղի մածուկ
  • Աղ, պղպեղ և ձիթապտուղներ՝ զարդարելու համար
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Ձկան ֆիլեն լվանալ, չորացնել և քառակուսաձև կտրտել: Դնել ապակե ափսեի մեջ: Վրան լցնել կիտրոնի հյութ և մարինացնել սենյակային ջերմաստիճանում շուրջ 2.5 ժամ:

  • Քայլ 2

    Փոքր թավայի մեջ տաքացնել ձիթայուղը, ավելացնել սխտորը և տապակել մոտ 3 րոպե: Այնուհետև սխտորը վերցնել թավայից, իսկ ձիթայուղը թողնել սառչի:

  • Քայլ 3

    Լոլիկները մաքրել կեղևից, կտրտել և մաքրել սերմերն այնպես, որ լոլիկի հյութը չծորա:

  • Քայլ 4

    Ապակե տարայի մեջ լցնել լոլիկը, սոխը, համեմը, օրեգանոն, կետչուպը, չիլի պղպեղը, ձիթապտուղները և կարմիր պղպեղի մածուկը: Ցևիչեի պատրաստման համար պետք է օգտագործել բացառապես ապակե կամ էմալապատ տարաներ: Ոչ մի դեպքում չի կարելի օգտվել մետաղյա տարաներից: Այս ամենի վրա անհրաժեշտ է լցնել սառեցված ձիթայուղը և լոլիկների հյութը: Աղը և պղպեղը լցնել ըստ ճաշակի, այնուհետև լավ խառնել և դնել մի կողմ:

  • Քայլ 5

    Ձուկը հանել մարինադից և 3 անգամ ցայել սառը ջրի տակ: Այնուհետև վրան հանքային ջուր լցնել և թողնել 5 րոպե: Ձուկը հանքային ջրի միջից հանելուց հետո պետք է լավ չորացնել և դնել լոլիկներով ու համեմունքներով տարայի մեջ:

  • Քայլ 6

    Խառնել, կափարիչը ծածկել և 3 ժամ պահել սառնարանում:

  • Քայլ 7

    Մատուցել սառը ապակյա ամանների մեջ՝ զարդարելով ձիթապտուղներով: