Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Բուրիտտո

Համեղ բուրիտոն կհագեցնի Ձեր քաղցը կրքոտ սալսայից հետո:

Պատրաստման քայլեր

  • Մսի վրա քսել սխտորից, կիտրոնի հյութից, օրեգանոյից, աղից և պղպեղից խառնուրդը: Թողնել մարինացվի 4-8 ժամ, որից հետո տապակել, կտրտել մանր կտորների և չորացնել 6 ժամ:
  • Մաքրած սոխը լվանալ, մանր կտրտել, այնուհետև տապակել տաքացրած թավայի վրա: Ավելացնել չորացրած միսը (machaca) և տապակել մինչև կարմրի: Ավելացնել աղ և խառնել:
  • Տորտիլյաները տաքացնել ջեռոցում: Յուրաքանչյուրի վրա դնել մի քանի գդալ միս և խողովակաձև փաթաթել:
  • Մատուցել տաք վիճակում մեքսիկական սոուսի և լոբու հետ:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Բուրիտտո
12 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 600գ տավարի միս
  • 12 տորտիլյայի լոշիկ
  • 2 պճեղ սխտոր
  • 1 փոքր սոխ
  • 2 գդալ կիտրոնի հյութ
  • 1 գդալ օրեգանո
  • 1/2 թ.գ. աղ
  • 1/4 թ.գ. աղացած պղպեղ
  • 1 գդալ արևածաղկի ձեթ
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Մսի վրա քսել սխտորից, կիտրոնի հյութից, օրեգանոյից, աղից և պղպեղից խառնուրդը: Թողնել մարինացվի 4-8 ժամ, որից հետո տապակել, կտրտել մանր կտորների և չորացնել 6 ժամ:

  • Քայլ 2

    Մաքրած սոխը լվանալ, մանր կտրտել, այնուհետև տապակել տաքացրած թավայի վրա: Ավելացնել չորացրած միսը (machaca) և տապակել մինչև կարմրի: Ավելացնել աղ և խառնել:

  • Քայլ 3

    Տորտիլյաները տաքացնել ջեռոցում: Յուրաքանչյուրի վրա դնել մի քանի գդալ միս և խողովակաձև փաթաթել:

  • Քայլ 4

    Մատուցել տաք վիճակում մեքսիկական սոուսի և լոբու հետ: