Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Բուլկուց կնեդլիկներ

Կնեդլիկները չեխական ավանդական հավելում են մսային ուտեստներին: Դրանք կարող են լինել բուլկուց, կարտոֆիլից կամ թթխմորից. վերջիններիս հաճախ պատրաստում են որպես աղանդեր և մատուցում քաղցր վիճակում՝ մրգերի հետ:

Պատրաստման քայլեր

  • Ձուն խառնել աղի հետ, ավելացնել ալյուրը, այնուհետև կաթը և խառնել այնպես, որ խմորի մեջ շատ թթվածին մտնի՝ այդպես այն ավելի փխրուն կլինի:

  • Բուլկիները կտրտել և ավելացնել խմորին՝ անընդհատ խառնելով:

  • Թողնել խմորը հանգստանա 30 րոպե:

  • Խմորից ձևավորել երկարավուն շերտեր և եփել 15 րոպե աղի, չեռացող ջրում, որից հետո շրջել դրանք և եփել ևս 5-10 րոպե:

  • Պատրաստելուց հետո շերտերը կտրտել:

  • Կնեդլիկները մատուցում են մսի հետ՝ անպայման մեծ քանակությամբ սոուսի հետ:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Բուլկուց կնեդլիկներ
3 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 4 հավկիթ
  • 7 բուլկի
  • 500գ ալյուր
  • 2 թ.գ. աղ
  • 0,5 բաժակ կաթ
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Ձուն խառնել աղի հետ, ավելացնել ալյուրը, այնուհետև կաթը և խառնել այնպես, որ խմորի մեջ շատ թթվածին մտնի՝ այդպես այն ավելի փխրուն կլինի:

  • Քայլ 2

    Բուլկիները կտրտել և ավելացնել խմորին՝ անընդհատ խառնելով:

  • Քայլ 3

    Թողնել խմորը հանգստանա 30 րոպե:

  • Քայլ 4

    Խմորից ձևավորել երկարավուն շերտեր և եփել 15 րոպե աղի, չեռացող ջրում, որից հետո շրջել դրանք և եփել ևս 5-10 րոպե:

  • Քայլ 5

    Պատրաստելուց հետո շերտերը կտրտել:

  • Քայլ 6

    Կնեդլիկները մատուցում են մսի հետ՝ անպայման մեծ քանակությամբ սոուսի հետ: