Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Բոգրաչ (գուլյաշ-ապուր)

Հունգարական գուլյաշ-ապուրն իր սկիզբն է առել գյուղացիական խոհանոցի ավանդույթներից: Այս սննդարար ուտեստը կօգնի տաքանալ ցուրտ երեկոներին, եթե քաղցր պղպեղից բացի ավելացնենք նաև մի փոքր կծու պղպեղ:

Պատրաստման քայլեր

  • Սոխը մաքրել և կտրտել: Կաթսայի մեջ տաքացնել ձեթը, ավելացնել սոխը և մանրացրած սխտորը, տապակել մինչև ոսկեգույն դառնալը:

  • Տավարի միսը կտրտել, լցնել կաթսայի մեջ աղի և աղացած պղպեղի հետ, վրան լցնել ջուր և շոգեխաշել:  

  • Երբ ջրի մի մասը գոլորշիանա, ավելացնել ևս շուրջ 1 լիտր ջուր և քառակուսաձև կտրտած բանջարեղենը՝ պղպեղը, լոլիկը, գազարը, մաղադանոսը, նեխուրը: Շարունակել եփել մինչև կրկին եռալը:

  • Ավելացնել կտրտած կարտոֆիլը և լոբին (պատիճները կարելի է կիսել 2 մասի կամ օգտագործել արդեն իսկ կտրտած լոբին, օրինակ՝ սառեցվածը) և եփել ևս 15 րոպե այնպես, որ բոլոր բաղադրիչները դառնան փափուկ:

  • Գուլյաշ-ապուրը մատուցվում է տաք վիճակում, դրա հետ լավ համադրվում է հացը և կարմիր անապակ գինին:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Բոգրաչ (գուլյաշ-ապուր)
4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 0,5կգ տավարի միս
  • 0,5կգ կարտոֆիլ
  • 3 պղպեղ (կարմիր, կանաչ կամ դեղին)
  • 3 լոլիկ
  • Պատիճավոր լոբի
  • 1 գազար
  • 1 փունջ մաղադանոս
  • 1 ոչ մեծ նեխուր
  • 1 գլուխ սոխ
  • 1 պճեղ սխտոր
  • Արևածաղկի ձեթ
  • Աղ և աղացած պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Սոխը մաքրել և կտրտել: Կաթսայի մեջ տաքացնել ձեթը, ավելացնել սոխը և մանրացրած սխտորը, տապակել մինչև ոսկեգույն դառնալը:

  • Քայլ 2

    Տավարի միսը կտրտել, լցնել կաթսայի մեջ աղի և աղացած պղպեղի հետ, վրան լցնել ջուր և շոգեխաշել:  

  • Քայլ 3

    Երբ ջրի մի մասը գոլորշիանա, ավելացնել ևս շուրջ 1 լիտր ջուր և քառակուսաձև կտրտած բանջարեղենը՝ պղպեղը, լոլիկը, գազարը, մաղադանոսը, նեխուրը: Շարունակել եփել մինչև կրկին եռալը:

  • Քայլ 4

    Ավելացնել կտրտած կարտոֆիլը և լոբին (պատիճները կարելի է կիսել 2 մասի կամ օգտագործել արդեն իսկ կտրտած լոբին, օրինակ՝ սառեցվածը) և եփել ևս 15 րոպե այնպես, որ բոլոր բաղադրիչները դառնան փափուկ:

  • Քայլ 5

    Գուլյաշ-ապուրը մատուցվում է տաք վիճակում, դրա հետ լավ համադրվում է հացը և կարմիր անապակ գինին: