Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Բիգոս

Բիգոսը թթու դրած կաղամբից, տարատեսակ մսեղենից, երշիկեղենից, բանջարեղենից և սնկից պատրաստված ուտեստ է:

Պատրաստման քայլեր

  • Թթու դրած կաղամբը կտրատել, վրան տաք ջուր լցնել և մի փոքր խաշել:
  • Թարմ կաղամբը կտրտրել, ավելացնել կտրտած սոխը, սունկը, վրան լցնել տաք ջուր, եփել և ավելացնել թթու դրած կաղամբին:
  • Միսը կտրտել, տապակել և ձեթի հետ միասին ավելացնել կաղամբին:
  • Ավելացնել հոտավետ պղպեղը, դափնու տերևը և սալորաչիրը:
  • Երշիկը և հավի կրծքամիսը կտրտել, տապակել և ավելացնել մնացած բաղադրիչներին:
  • Ավելացնել տոմատի մածուկը:
  • Պատրաստել մարմանդ կրակի վրա, ավելացնել աղ և պղպեղ:
  • Մատուցել տաք վիճակում, հացի հետ:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով
Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Բիգոս
4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 0,5կգ թարմ կաղամբ
  • 0,5կգ թթու դրած կաղամբ
  • 0,4կգ միս (կարող է լինել խառնած՝ օրինակ, տավարի և խոզի միս կամ թռչնամիս. որքան շատ լինեն մսի տեսակներն այնքան ավելի համեղ կլինի բիգոսը)
  • 0,15կգ երշիկ
  • 0,15կգ ապխտած հավի կրծքամիս
  • 1 մեծ սոխ
  • Մի քանի չորացրած սունկ
  • Մի քանի սալորաչիր
  • 1 գդալ տոմատի մածուկ
  • Աղ, պղպեղ, դափնու տերև, հոտավետ պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Թթու դրած կաղամբը կտրատել, վրան տաք ջուր լցնել և մի փոքր խաշել:

  • Քայլ 2

    Թարմ կաղամբը կտրտրել, ավելացնել կտրտած սոխը, սունկը, վրան լցնել տաք ջուր, եփել և ավելացնել թթու դրած կաղամբին:

  • Քայլ 3

    Միսը կտրտել, տապակել և ձեթի հետ միասին ավելացնել կաղամբին:

  • Քայլ 4

    Ավելացնել հոտավետ պղպեղը, դափնու տերևը և սալորաչիրը:

  • Քայլ 5

    Երշիկը և հավի կրծքամիսը կտրտել, տապակել և ավելացնել մնացած բաղադրիչներին:

  • Քայլ 6

    Ավելացնել տոմատի մածուկը:

  • Քայլ 7

    Պատրաստել մարմանդ կրակի վրա, ավելացնել աղ և պղպեղ:

  • Քայլ 8

    Մատուցել տաք վիճակում, հացի հետ: