Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Բանջարեղենով ռուլետներ

Վիետնամական խոհանոցի ուտեստի՝ բանջարեղենով ռուլետների պատրաստման բաղադրատոմս:

Պատրաստման քայլեր

  • Վերմիշելի վրա լցնել եռացրած ջուր, ծածկել, 15 րոպե անց քամել:

  • Վերմիշելը մկրատով կտրտել 10սմ-անոց կտորների, խառնել բրնձի քացախի հետ և վրան լցնել աղ ըստ ճաշակի:

  • Տաք ջուրը լցնել ապակե փոքր տարայի մեջ և հերթականությամբ մեջը թրջել բրնձի թերթերը մինչև վերջիններս փափուկ դառնան (մոտ 15 վայրկյան):

  • Բրնձի թերթերը հերթականությամբ դնել մաքուր բամբակյա կտորի վրա, վրան մի ծայրից դնել մի քիչ դդմիկ, գազար և կաղամբ:

  • Ավելացնել մի բուռ վերմիշել և վրան լցնել ընկույզը և շալոտը:

  • Ավելացնել ռեհանի, անանուխի և համեմի մի քանի տերև և բրնձի թերթը կիպ փաթաթել՝ կրոկետի տեսք տալով: Նույնը կրկնել մնացած թերթիկների և բանջարեղենի հետ:

  • Պատրաստված ռուլետները փաթաթել թխելու խոնավ թղթի և խոնավ կտորի մեջ, այնուհետև պոլիէթիլենային տոպրակի մեջ և դնել սառնարանը:

  • Ռուլետները մատուցել մեջտեղից կիսած՝ ավելացնելով կծու-քաղցր սուուս կամ ընկույզի դիփ:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Բանջարեղենով ռուլետներ
4 անձի համար 30-45 րոպե Պարզ
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 1/2 տուփ բրնձի բարակ վերմիշել
  • 2 գդալ բրնձի քացախ
  • 8 մեծ բրնձի թերթ
  • 1/2 բաժակ դդմիկ՝ բարակ շերտերով կտրտած
  • 1/4 բաժակ գազար՝ մաքրած և բարակ շերտերով կտրտած
  • 1/3 բաժակ մանր կտրտած կաղամբ
  • 2 գդալ մանրացրած հնդկական ընկույզ
  • 1 շալոտ սոխ՝ կտրտած թեք շերտերով
  • 1/4 բաժակ թարմ ռեհանի տերևներ
  • 1/4 բաժակ թարմ անանուխի տերևներ
  • 1/4 բաժակ թարմ համեմի տերևներ
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Վերմիշելի վրա լցնել եռացրած ջուր, ծածկել, 15 րոպե անց քամել:

  • Քայլ 2

    Վերմիշելը մկրատով կտրտել 10սմ-անոց կտորների, խառնել բրնձի քացախի հետ և վրան լցնել աղ ըստ ճաշակի:

  • Քայլ 3

    Տաք ջուրը լցնել ապակե փոքր տարայի մեջ և հերթականությամբ մեջը թրջել բրնձի թերթերը մինչև վերջիններս փափուկ դառնան (մոտ 15 վայրկյան):

  • Քայլ 4

    Բրնձի թերթերը հերթականությամբ դնել մաքուր բամբակյա կտորի վրա, վրան մի ծայրից դնել մի քիչ դդմիկ, գազար և կաղամբ:

  • Քայլ 5

    Ավելացնել մի բուռ վերմիշել և վրան լցնել ընկույզը և շալոտը:

  • Քայլ 6

    Ավելացնել ռեհանի, անանուխի և համեմի մի քանի տերև և բրնձի թերթը կիպ փաթաթել՝ կրոկետի տեսք տալով: Նույնը կրկնել մնացած թերթիկների և բանջարեղենի հետ:

  • Քայլ 7

    Պատրաստված ռուլետները փաթաթել թխելու խոնավ թղթի և խոնավ կտորի մեջ, այնուհետև պոլիէթիլենային տոպրակի մեջ և դնել սառնարանը:

  • Քայլ 8

    Ռուլետները մատուցել մեջտեղից կիսած՝ ավելացնելով կծու-քաղցր սուուս կամ ընկույզի դիփ: