Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Բակալաու

Չորացրած և աղի ձողաձուկը Պարտուգալիայում բազմաթիվ ուտեստների հիմք է հանդիսանում: Անկախ պատրաստման եղանակից՝ այն միշտ սիրված է պորտուգալացիների կողմից:

Պատրաստման քայլեր

  • Ֆիլեի վրա եռացրած ջուր լցնել: Այնուհետև վրան աղ լցնել և եփել 10 րոպե: Վերցնել կրակի վրայից:

  • Սոխը և կարտոֆիլը դնել կաթսայի մեջ և վրան եռացրած աղի ջուր լցնել: Եփել ևս 10 րոպե:

  • Կտրտած կաղամբը դնել կաթսայի մեջ՝ մնացած բանջարեղենի մոտ: Եփել 10 րոպե, որից հետո ջուրը դատարկել և թողնել սառչի:

  • Խոր ափսեի մեջ դնել ձուկը, բանջարեղենը, հավկիթը, ձիթապտուղը և ամենը լավ խառնել:

  • Պատրաստել սոուս ձիթապտղի ձեթից, քացախից, աղից և պղպեղից ու լցնել ուտեստի վրա:

  • Մատուցել սառը, ցանկալի է թարմ, սպիտակ հացի հետ:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Բակալաու
8 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 0,5կգ ձողաձկան ֆիլե
  • 3 կարտոֆիլ՝ մաքրած և խոշոր կտրատած
  • 3 սոխ՝ յուրաքանչյուրը 4 մասի կիսած
  • 3 հավկիթ՝ խաշած և շերտերով կտրտած
  • 450գ կտրտած կաղամբ
  • 6 ձիթապտուղ կամ 1 փոքր թթու վարունգ՝ քառակուսաձև կտրտած
  • 1/4 բաժակ ձիթապտղի ձեթ
  • 1/4 բաժակ քացախ (6%)
  • Աղ, պղպեղ
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Ֆիլեի վրա եռացրած ջուր լցնել: Այնուհետև վրան աղ լցնել և եփել 10 րոպե: Վերցնել կրակի վրայից:

  • Քայլ 2

    Սոխը և կարտոֆիլը դնել կաթսայի մեջ և վրան եռացրած աղի ջուր լցնել: Եփել ևս 10 րոպե:

  • Քայլ 3

    Կտրտած կաղամբը դնել կաթսայի մեջ՝ մնացած բանջարեղենի մոտ: Եփել 10 րոպե, որից հետո ջուրը դատարկել և թողնել սառչի:

  • Քայլ 4

    Խոր ափսեի մեջ դնել ձուկը, բանջարեղենը, հավկիթը, ձիթապտուղը և ամենը լավ խառնել:

  • Քայլ 5

    Պատրաստել սոուս ձիթապտղի ձեթից, քացախից, աղից և պղպեղից ու լցնել ուտեստի վրա:

  • Քայլ 6

    Մատուցել սառը, ցանկալի է թարմ, սպիտակ հացի հետ: