Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Ֆրանսիական բագետ սխտորով

Բագետը`երկար, բարակ հացը, Փարիզի խորհրդանիշներից մեկն է: Էյֆելյան աշտարակի, գինու, բերետի և պանրի հետ մեկտեղ, բագետը հիշեցնում է մեզ Ֆրանսիայի մասին: Գոյություն ունեն այս հացի բազմաթիվ տեսակներ: Այսօր բագետները հայտնի են ամբողջ աշխարհում:

Պատրաստման քայլեր

  • Փափկացրեք կարագը և ավելացրեք ձիթապտղի ձեթը, կտրտած սխտորը և աղը: Խառնեք ամեն ինչ մինչև համասեռ զանգված ստանալը:

  • Կտրտած մաղադանոսն ավելացրեք խառնուրդին և դանդաղ խառնեք:

  • Բագետները կիսել և յուրաքանչյուր կեսի մեջ 2-3 սմ խորությամբ անցքեր անել: Հետո կտրած արանքներում քսեք սխտորի մածուկը և բագետի վրա դրեք մի քիչ կարագ:

  • Փաթաթեք յուրաքանչյուր բագետը փայլաթիթեղի մեջ, եփեք նախօրոք 180°C տաքացրած ջեռոցում 10-12 րոպե:

  • Բագետները ջեռոցից հանելուց հետո բացեք և վրան ցանեք քերած պանիրը, այնուհետև կարմրացրեք դրանք ջեռոցում ևս 5 րոպե:

  • Կարմրացրած և խրթխրթան բագետները պետք է հանվեն ջեռոցից, կտրատվեն ավելի փոքր կտորների: Մատուցեք տաք վիճակում:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Ֆրանսիական բագետ սխտորով
4 անձի համար 30-45 րոպե Պարզ
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 2 բագետ
  • 4 պճեղ սխտոր
  • 2 ճաշի գդալ կտրտած մաղադանոս
  • 2 ճաշի գդալ կտրտած ռեհան
  • 1 բաժակ քերած Չեդեր, Պարմեզան կամ ուրիշ կոշտ պանիր
  • 1 թեյի գդալ աղ ըստ ճաշակի
  • 7 ճաշի գդալ կարագ
  • 6 ճաշի գդալ ձիթապտղի ձեթ
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Փափկացրեք կարագը և ավելացրեք ձիթապտղի ձեթը, կտրտած սխտորը և աղը: Խառնեք ամեն ինչ մինչև համասեռ զանգված ստանալը:

  • Քայլ 2

    Կտրտած մաղադանոսն ավելացրեք խառնուրդին և դանդաղ խառնեք:

  • Քայլ 3

    Բագետները կիսել և յուրաքանչյուր կեսի մեջ 2-3 սմ խորությամբ անցքեր անել: Հետո կտրած արանքներում քսեք սխտորի մածուկը և բագետի վրա դրեք մի քիչ կարագ:

  • Քայլ 4

    Փաթաթեք յուրաքանչյուր բագետը փայլաթիթեղի մեջ, եփեք նախօրոք 180°C տաքացրած ջեռոցում 10-12 րոպե:

  • Քայլ 5

    Բագետները ջեռոցից հանելուց հետո բացեք և վրան ցանեք քերած պանիրը, այնուհետև կարմրացրեք դրանք ջեռոցում ևս 5 րոպե:

  • Քայլ 6

    Կարմրացրած և խրթխրթան բագետները պետք է հանվեն ջեռոցից, կտրատվեն ավելի փոքր կտորների: Մատուցեք տաք վիճակում: