Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Բադը չինական ոճով

Պեկինից ոչ շատ հեռու մեծացրած բադերի միսը շատ համեղ է: Պատրաստման ընթացքը բավականին բարդ է. բադը պատվում է հատուկ օշարակով, փքեցվում օդով և լցվում եռացող ջրով: Բադը խորովում են բացօթյա տարածքում՝ օջախի մեջ ավելացնելով տարբեր մրգատու ծառերի վառելափայտ:

Պատրաստման քայլեր

  • Բադը տեղադրեք եռացող ջրի մեջ 3 րոպեով: Չորացրեք և թողեք կախած ամբողջ գիշեր, որպեսզի չորանա:

  • Խառնեք սոյայի սոուսը, շագանակագույն շաքարավազն ու քացախը: Ծածկեք բադը խառնուրդով և կախեք ևս 4 ժամով:

  • Տաքացրեք ջեռոցը մինչև 190ºC, տեղադրեք բադը մոմաթղթի վրա, ներքևում ջրով տարա դրեք: Եփեք 30 րոպե: Իջացրեք ջերմաստիճանը մինչև 150ºC և եփեք ևս մեկ ժամ:

  • Չինական բլիթներ. խառնեք ալյուրն ու աղը, ավելացրեք ջուր, խմոր հունցեք և թողեք 15 րոպե հանգստանա: Գրտնակեք խմորը և առանձնացրեք մոտ 8սմ տրամագծով շրջանակներ: Յուրաքանչյուր շրջանակի մի կողմին ձեթ քսեք, այնուհետև ծալեք և նորից գրտնակելով բացեք մինչև ունենա մոտ 15սմ տրամագիծ: Տապակեք տաքացրած թավայում 1 րոպե: Ծալեք մեջտեղից և տաք պահեք բադի պատրաստման ընթացքում:

  • Սոուս. խառնեք սոյայի սոուսը, սալորի ջեմը, խերեսն ու համեմունքները: Տաքացրեք այն թավայում` անընդմեջ խառնելով: Սառեցրեք և տեղադրեք սառնարանում:

  • Շեղ կտրատեք կանաչ սոխն ու վարունգը:

  • Կտրատեք տապակած բադը, տեղադրեք կտորները բլիթների վրա մի քանի շերտ վարունգով ու սոխով և 1 ճաշի գդալ սալորի սոուսով:

  • Մատուցում. Բլիթները փաթաթեք և կերեք ձեռքերով:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Եգիպտացորենով թխվածք

Եգիպտացորենով թխվածք

Եգիպտացորենով թխվածք եգիպտական բաղադրատոմս: Հիանալի համադրվում է արքայախնձորի կտորների հետ:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Բադը չինական ոճով
4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • Բադ.
  • 1 բադ (մոտ 2 կգ)
  • 2 ճաշի գդալ սոյայի սոուս
  • 1/2 ճաշի գդալ շագանակագույն շաքարավազ
  • 1 ճաշի գդալ խաղողի քացախ
  • 12 գարնանային սոխ
  • 1 վարունգ
  • Հոիսին սոուս.
  • 250գ սալորի ջեմ
  • 3 ճաշի գդալ սոյայի սոուս
  • 1 ճաշի գդալ խերես
  • Դարչին, կծու պղպեղ, կոճապղպեղ
  • Չինական բլիթներ.
  • 4 բաժակ ալյուր
  • 1/4 բաժակ եռացրած ջուր
  • 2 ճաշի գդալ ձեթ
  • Աղ
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Բադը տեղադրեք եռացող ջրի մեջ 3 րոպեով: Չորացրեք և թողեք կախած ամբողջ գիշեր, որպեսզի չորանա:

  • Քայլ 2

    Խառնեք սոյայի սոուսը, շագանակագույն շաքարավազն ու քացախը: Ծածկեք բադը խառնուրդով և կախեք ևս 4 ժամով:

  • Քայլ 3

    Տաքացրեք ջեռոցը մինչև 190ºC, տեղադրեք բադը մոմաթղթի վրա, ներքևում ջրով տարա դրեք: Եփեք 30 րոպե: Իջացրեք ջերմաստիճանը մինչև 150ºC և եփեք ևս մեկ ժամ:

  • Քայլ 4

    Չինական բլիթներ. խառնեք ալյուրն ու աղը, ավելացրեք ջուր, խմոր հունցեք և թողեք 15 րոպե հանգստանա: Գրտնակեք խմորը և առանձնացրեք մոտ 8սմ տրամագծով շրջանակներ: Յուրաքանչյուր շրջանակի մի կողմին ձեթ քսեք, այնուհետև ծալեք և նորից գրտնակելով բացեք մինչև ունենա մոտ 15սմ տրամագիծ: Տապակեք տաքացրած թավայում 1 րոպե: Ծալեք մեջտեղից և տաք պահեք բադի պատրաստման ընթացքում:

  • Քայլ 5

    Սոուս. խառնեք սոյայի սոուսը, սալորի ջեմը, խերեսն ու համեմունքները: Տաքացրեք այն թավայում` անընդմեջ խառնելով: Սառեցրեք և տեղադրեք սառնարանում:

  • Քայլ 6

    Շեղ կտրատեք կանաչ սոխն ու վարունգը:

  • Քայլ 7

    Կտրատեք տապակած բադը, տեղադրեք կտորները բլիթների վրա մի քանի շերտ վարունգով ու սոխով և 1 ճաշի գդալ սալորի սոուսով:

  • Քայլ 8

    Մատուցում. Բլիթները փաթաթեք և կերեք ձեռքերով: