This website uses cookies. By using this website you consent to our cookie policy.

More details

Այնտոպֆ՝ լիարժեք ճաշ

Ողջ խորամանկությունը նրանում է, որ մեկ ափսեի մեջ պատրաստվում է ամբողջ ուտեստը, և այն հանդիսանում է լիարժեք ճաշ: Կաթսայի մեջ լցնում են բեկոն կամ այլ միս, բանջարեղեն, կարտոֆիլ, բրինձ և այլն: Այնուհետև այդ ամենը երկար եփվում է: Կախված բաղադրիչներից՝ ուտեստը կարող է լինել ապուրի, գուլյաշի կամ աղցանի տեսքով. յուրաքանչյուրը կարող է ընտրել իր ճաշակով: Այնտոպֆը հայտնվել է այն ժամանակաշրջանում, երբ Գերմանիայում բնակվող մարդիկ աղքատ էին և մեծ ընտանիքներ ունեին: Տնային տնտեսուհիներն այն պատրաստում էին, երբ ժամանակը քիչ էր, օրինակ՝ բերքահավաքի կամ մեծ լվացքի ընթացքում:

Preparation steps

  • Աղի ջրում եփել մակարոնը, ջուրը դատարկել:
  • Տավարի միսը կտրտել երկարավուն, սունկը և գազարը՝ քառակուսաձև:
  • Սունկը տապակել:
  • Ավելացնել միսը և գազարը, վրան լցնել տաք արգանակ, շոգեխաշել 10 րոպե:
  • Ավելացնել թթվասերը և խառնել, լցնել համեմունքներ:
  • Խառնել մակարոնի հետ:

Recipes that might interest you

Բադը չինական ոճով
Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 persons over 45 min Hard
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 persons 15-30 min Easy
Քաղցր և թթու խոզի միս
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 persons over 45 min Medium
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 persons over 45 min Easy
Այնտոպֆ՝ լիարժեք ճաշ
4 persons over 45 min Easy
Ingredients
  • 1լ տավարի մսի արգանակ
  • 300գ եփած տավարի միս
  • 300գ շամպինյոն
  • 100գ «խեցի» մակարոն
  • 1 հատ գազար
  • Արևածաղկի ձեթ
  • 4 գդալ թթվասեր
  • Աղ, պղպեղ
Preparation steps
  • Step 1

    Աղի ջրում եփել մակարոնը, ջուրը դատարկել:

  • Step 2

    Տավարի միսը կտրտել երկարավուն, սունկը և գազարը՝ քառակուսաձև:

  • Step 3

    Սունկը տապակել:

  • Step 4

    Ավելացնել միսը և գազարը, վրան լցնել տաք արգանակ, շոգեխաշել 10 րոպե:

  • Step 5

    Ավելացնել թթվասերը և խառնել, լցնել համեմունքներ:

  • Step 6

    Խառնել մակարոնի հետ:

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description