Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Ապուր Ժուրեկ

Ժուրեկը մերանով պատրաստվող ապուր է՝ սպիտակ երշիկի, բանջարեղենի և համեմունքների ավելացմամբ:

Պատրաստման քայլեր

  • Մանր կտրտած սոխը սխտորի հետ միասին տապակել թավայի մեջ մինչև թափանցիկ դառնալը:
  • 2 լիտր ջրի մեջ խաշել երշիկը և ավելացնել կտրտած բանջարեղենը և տապակած սոխն ու սխտորը:
  • Երբ բանջարեղենը փափկի, ավելացնել մերանը և եփել մարմանդ կրակի վրա:
  • Ավելացնել աղը, պղպեղը և խնկածաղիկը:
  • Մատուցել տաք վիճակում երշիկի և խաշած ձվի կտորներով:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Ապուր Ժուրեկ
4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 0,5լ մերան
  • 0,2կգ սպիտակ երշիկ
  • 1 գազար
  • 1 մաղադանոս
  • 4 կարտոֆիլ
  • 1 սոխ
  • 4 պճեղ սխտոր
  • Աղ, պղպեղ, խնկածաղիկ՝ ըստ ճաշակի
  • Ժուրեկ ապուրի համար մերանը կարելի է գնել խանութներում, սակայն կարելի է և պատրաստել ինքնուրույն. 0.1կգ տարեկանի ալյուրի և մի կտոր հացի վրա լցնել 1/2 լիտր եռացրած տաք ջուր ապակյա կամ կավե տարայում և դնել 3 օրով տաք տեղում:
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Մանր կտրտած սոխը սխտորի հետ միասին տապակել թավայի մեջ մինչև թափանցիկ դառնալը:

  • Քայլ 2

    2 լիտր ջրի մեջ խաշել երշիկը և ավելացնել կտրտած բանջարեղենը և տապակած սոխն ու սխտորը:

  • Քայլ 3

    Երբ բանջարեղենը փափկի, ավելացնել մերանը և եփել մարմանդ կրակի վրա:

  • Քայլ 4

    Ավելացնել աղը, պղպեղը և խնկածաղիկը:

  • Քայլ 5

    Մատուցել տաք վիճակում երշիկի և խաշած ձվի կտորներով: