Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Ալֆահորես՝ խտացրած կաթով թխվածքաբլիթներ

Ալֆահորեսը խտացրած կաթով կամ ջեմով պատրաստված թխվածքաբլիթ է, որը շատ հայտնի է Արգենտինայում: Դրա վրա լցնում են շաքարի փոշի կամ սև (կարելի է նաև սպիտակ) շոկոլադ:

Պատրաստման քայլեր

  • Պատրաստել խմորը. միասին հարել շաքարավազն ու կարագը, ավելացնել հավկիթը, դեղնուցը, վանիլինը, փխրեցուցիչը, օսլան, կիտրոնի կեղևի քերուկը, ամբողջը խառնել ալյուրի հետ մինչև միատարր զանգված ստանալը:
  • Խմորից պատրաստել թխվածքաբլիթներ՝ 2.5-3սմ հաստությամբ և 5սմ շառավղով: Շարել յուղաթղթի վրա և թխել մոտ 20 րոպե 150°C ջերմաստիճանի տակ:
  • Երբ թխվածքաբլիթները սառչեն, մի կողմին քսել խտացրած կաթ, վրան դնել մեկ այլ թխվածքաբլիթ և սեղմել:
  • Թխվածքաբլիթները թաթախել կոկոսի քերուկի մեջ:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով
Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Ալֆահորես՝ խտացրած կաթով թխվածքաբլիթներ
20 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 100գ կարագ
  • 150գ շաքարավազ
  • 1 հավկիթ
  • 2 դեղնուց
  • 200գ ցորենի ալյուր
  • 2 ճ.գ. կոնյակ
  • 1 թ.գ. վանիլին
  • 300գ օսլա
  • 1/2 թ.գ. փխրեցուցիչ
  • 1/2 կիտրոնի քերած կեղև
  • Եփած խտացրած կաթ
  • Կոկոսի քերուկ
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Պատրաստել խմորը. միասին հարել շաքարավազն ու կարագը, ավելացնել հավկիթը, դեղնուցը, վանիլինը, փխրեցուցիչը, օսլան, կիտրոնի կեղևի քերուկը, ամբողջը խառնել ալյուրի հետ մինչև միատարր զանգված ստանալը:

  • Քայլ 2

    Խմորից պատրաստել թխվածքաբլիթներ՝ 2.5-3սմ հաստությամբ և 5սմ շառավղով: Շարել յուղաթղթի վրա և թխել մոտ 20 րոպե 150°C ջերմաստիճանի տակ:

  • Քայլ 3

    Երբ թխվածքաբլիթները սառչեն, մի կողմին քսել խտացրած կաթ, վրան դնել մեկ այլ թխվածքաբլիթ և սեղմել:

  • Քայլ 4

    Թխվածքաբլիթները թաթախել կոկոսի քերուկի մեջ: