Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Ակի և բակալաու

Կարիբյան խոհանոցի ուտեստի՝ ակի և բակալաուի (aki y bacalao) պատրաստման բաղադրատոմս:

Պատրաստման քայլեր

  • Աղի ձուկը թրջել սառը ջրի մեջ ամբողջ գիշերվա ընթացքում:

  • Ջուրը դատարկել, ավելացնել թարմ ջուր և եփել մինչև ձկան փափկելը կամ բավարար քանակությամբ աղի դուրս գալը:

  • Մաքրել թեփուկները և փշերը: Այդ ընթացքում ակիի պտուղները պետք է չորացված լինեն:

  • Թավայի մեջ տապակել բեկոնը կամ տաքացնել ձեթը: Ավելացնել սոխը, ձկան կտորները և ակիի պտուղները:

  • Պատրաստել 5-10 րոպեի ընթացքում և վրան սև պղպեղ լցնել:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Ֆու Յունգ ձվածեղ պատրաստելու համար օգտագործվում է միայն ձվի սպիտակուցը: Այդպես համն ավելի նուրբ է լինում և այն պարզապես հալվում է բերանում: Այս ձվածեղը շատ հայտնի է ԱՄՆ-ում:

4 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Վոնտոն` չինական խմորագնդիկներ լցոնած ծովախեցգետնով և խոզի մսով

Դիմ սումը փոքր չինական նախուտեստներ են, որոնք կարող են լինել ծովամթերքով կամ մսով պելմենիների, բլիթների և կրոկետների տեսքով: Վոնտոնն ամենահանրահայտ նմանատիպ նախուտեստներից է Չինաստանում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Ակի և բակալաու
3 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
  • 225գ աղի ձուկ
  • 1 տարա ակի մրգի պտուղներ
  • 1 գդալ ձեթ կամ 4 կտոր բեկոն
  • 1 միջին չափի սոխ
  • Սև պղպեղ ըստ ճաշակի
Պատրաստման քայլեր
  • Քայլ 1

    Աղի ձուկը թրջել սառը ջրի մեջ ամբողջ գիշերվա ընթացքում:

  • Քայլ 2

    Ջուրը դատարկել, ավելացնել թարմ ջուր և եփել մինչև ձկան փափկելը կամ բավարար քանակությամբ աղի դուրս գալը:

  • Քայլ 3

    Մաքրել թեփուկները և փշերը: Այդ ընթացքում ակիի պտուղները պետք է չորացված լինեն:

  • Քայլ 4

    Թավայի մեջ տապակել բեկոնը կամ տաքացնել ձեթը: Ավելացնել սոխը, ձկան կտորները և ակիի պտուղները:

  • Քայլ 5

    Պատրաստել 5-10 րոպեի ընթացքում և վրան սև պղպեղ լցնել: