Եգիպտացորենի ալյուրից տորտիլյա

/ 5
45 ր
Եգիպտացորենի ալյուրից տորտիլյա

Բաղադրիչներ

1 մի հատված
masa harina или eğiptacoreni alüürü300 g
տաք ջուր150 մլ

Խոհարարություն

Եթե ցանկանում եք Ձեզ զգալ իսկական մեքսիկացի, միայն տեկիլան և սոմբրերոն բավարար չեն...

  1. Մեծ ափսեի մեջ խառնել եգիպտացորենի ալյուրը ջրի հետ: Հունցել փափուկ խմոր այնպես, որ այն չկպչի մատներին: Եթե խմորը շատ կպչուն է ստացվել, պետք է ևս մի քիչ ալյուր ավելացնել, իսկ եթե շատ չոր, ապա անհրաժեշտ է ավելացնել ջուր:
  2. Խմորից գունդ պատրաստել, ծածկել սրբիչով և թողնել 10 րոպե:
  3. Խմորը բաժանել 10 միանման կտորների, յուրաքանչյուրից գնդիկ պատրաստել, գրտնակել այնպես, որ ստացվեն 15սմ տրամագծով լոշիկներ:
  4. Թխել չոր թավայում միջին կրակի վրա 2-3 րոպե յուրաքանչյուր կողմից՝ մինչև հայտնվեն մուգ հետքեր: Եթե լոշիկն ուռչի, պետք է այն սեղմել մեկ այլ թավայով:
  5. Թխված տորտիլյաները փաթաթել կտորից անձեռոցիկի մեջ, որպեսզի դրանք պահպանեն ջերմությունն ու չչորանան:

Գնահատեք բաղադրատոմսը

1
2
3
4
5

Այս կատեգորիայի այլ բաղադրատոմսեր

Ավելին կայքում