Սննդակարգ հղի կանանց համար

առողջ

Սննդակարգ բոլոր այն ապագա մայրիկների համար, ովքեր գիտակցում են, թե որքան շատ է ազդում երեխայի առողջության վրա իրենց սնվելու կարգը մինչև հղիությունը և դրա ընթացքում:

Պտղի համար ամենակարևորը հետևյալ սննդային տարրերն են: ֆոլիաթթուն, երկաթը, իոնը, ցինկը և անփոխարինելի ճարպային թթուները: Այս տարրերը պետք է ստանալ ճիշտ չափաբաժնով սնունդի հետ միասին: Սննդակարգային սխալները հղի և կրծքով կերակրող կանանց մոտ ի հայտ են գալիս, երբ նրանց օրգանիզմը չի ստանում այս տարրերի ճիշտ քանակությունը: 
 

Իմանալ ինչ ուտեը հիմքն է

Այն կանայք, ովքեր ցանկանում են մայր դառնալ, պետք է իմանան պատշաճ սնվելու սկզբունքները:
 
what should pregnant women not eat during pregnancy
 
Մենք ցանկանում ենք տալ ձեզ մի քանի ակնարկներ, որոնք կօգնեն խուսաձելու սննդակար•ի բացասական արդյունքից և կհամապատասխանեցնեն այն ձեր կարիքներին.

Զանազանված ուտեստներ: Չկա մի որևէ մթերք, որը կներառի բոլոր սննդարար տարրերը (դրանցից հաշվվում է 60-ը). Որքան մեծ է մեր կերած ճաշատեսակների ցանկը, այնքան օգտակար է դա մեր առողջության համար:

Միայն ամբողջական հատիկով հաց: Ամբողջական հատիկով տարեկանի հացը իր մեջ 3-5 անգամ ավելի շատ միներալներ է պարունակում, քան սպիտակ հացը, այն նաև հարուստ է վիտամիններով և սննդային մանրաթելերով:

Սննդակարգում երկաթի կրկնակի քանակ: Հղի կինը պետք է ուտի միս, թռչնամիս կամ ապխտած միս օրական երկու անգամ (խորհուրդ է տրվում ցածր յուղայնությամբ տեսակը). Խորհուրդ է տրվում ամեն ճաշելուց հետո ուտել բանջարեղեն կամ մրգեր, որոնք հարուստ են վիտամին C-ով, ինչը նպաստում է երկաթի յուրացմանը:

Ձկնեղենը պարտադիր է: Այն թանկարժեք պրոտեինի մեծ աղբյուր է:

Հում բանջարեղենով սալաթի համար բուսական յուղ – օրական ամենաքիչը մեկ գդալ: այն պարունակում է չհագեցած ճարպային թթուներ, որոնք անհրաժեշտ են հղիության նորմալ ընթացքի համար:

Բարձրացնել կաթի և կաթնամթերքի քանակը: Դրանք շատ կարևոր են թե կնոջ, և թե երեխայի համար, քանի որ պարունակում են կալցիում, վիտամին B2, B12 և բարձրարժեք պրոտեին: Ցածր յուղայնությամբ մթերքները հեշտացնում են օրգանիզմի ճիշտ քաշի պահպանումը:

• Նվազագույնը 1 կգ բանջարեղեն և մրգեր օրական, սրանք վիտամինների և միներալների լավագույն աղբյուրն են:

Արգելք ալկոհոլի վրա, թունդ սուրճի և ծխախոտի կրճատում: Թմրանյութերը նույնպես արգելված են: Դրանք բարձրացնում են վիժման ռիսկը և կարող են վնասել պտղին:

 what can pregnant women eat during pregnancy
 
 

Զանազանումը հիմքում

Սննդի զանազանումը և տարբեր տեսակների մթերքների օգտագործումը մեծապես նվազեցնում է սննդային տարրերի պակասեցման ռիսկը:

Այս ընթացքում վիտամինների և միներալների պահանջը զգալիորեն աճում է, ընդհուպ մինչև 50-100%. Խակայն սննդի օրական ընդունման կալորիական արժեքն աճում է ընդհամենը 300 կկալ:
Շատ կանայք հետևում են իրենց կառուցվածքին, կիրառելով նիհարեցնող սննդակարգերի տարբեր տեսակներ, հաճախ վատ բալանսավորված, դա բերում է սննդարար տարրերի նվազեցմանը:
Հղի կինը պետք է բավարարի ոչ միայն իր սեփական սննդային կարիքները, այլ նաև իր արգանդում զարգացող պտղի կարիքները: Ահա թե ինչու պետք է չմոռանաք օգտագործել զանազան ուտելիքներ, որոնք հարուստ են բնական մթերքներով և զգույշ լինեք ամեն տեսակ ստիմուլանտներից: Ձեր սեփական և ձեր երեխայի առողջության համար:

 

Ճաշացանկ

Նախաճաշ.
Նախաճաշի շիլա կաթով, երկու ամբողջական հատիկով կլոր հաց, երկու շերտ անյուղ խոզապուխտ, լոլիկով, սոխով և ձիթապտղի յուղով սալաթ, լիմոնով թեյ
Լանչ.
SՇոգեխաշած սաղմոն, գազարով սալաթ, խաշած կարտոֆիլ, թուրինջի հյութ
Ճաշ.
Մրգային սալաթ, ամբողջական հատիկներով հացը նարնջի ջեմով, յոգուրտ, լիմոնով թեյ

, , , , ,