• nutrients

Ուտեստների ճիշտ մատուցումը

գերժամանակակից

Savoir-Vivre-ի սկզբունքները շատ պարզ և տրամաբանական են: Դրանք իմանալով` կարելի է խուսափել ամոթալի իրավիճակներից թե՛ ռեստորանում, թե՛ տանը՝ հանդիսավոր ընթրիք կազմակերպելիս: Սեղանի դիմաց լավ պահվածքի կանոններին ավելացրե՛ք նաև ուտեստների մատուցման կարգն ու հերթականությունը:

Ընթրիքի ժամանակ ճաշատեսակների մատուցման լայնորեն ընդունված հաջորդականությունն ունի հետևյալ կարգը. նախուտեստ, ապուր, ձուկ, միս, պանիր և աղանդեր: Պարզ է, որ գոյություն չունի ճաշատեսակների ամրագրված կամ պարտադիր քանակ: Վերջինս կախված է նրանից, թե որքան սնուն ենք պատրաստելու: Հիմնականում արժե մատուցել չորս կամ հինգ ճաշատեսակ, իսկ փոքր խնջույքների ժամանակ՝ երեք: Տանն ընթրիք կազմակերպելիս պետք է հիշել մի քանի կանոններ: Նախուտեստները պետք է լինեն սեղանի վրա, երբ հյուրերը ժամանում են ճաշասենյակ: Բացի այդ, տանտիրուհին մատուցում է ապուրն ու մսային ուտեստները, մինչ տանտերը պատասխանատու է սեղանի պարագաների, սոուսների և աղցանի համար:

Հյուրերին ճաշատեսակներ մատուցելու կարգը խոսում է վարվելակերպի մասին: Ճաշատեսակներ մատուցելիս պետք է միշտ սկսել մեծահասակ հյուրերից՝ առաջին հերթին մատուցելով կանանց, և ավարտել մեզանով՝ որպես հյուրընկալողների: Ուտեստները չպետք է մատուցվեն անմիջապես ձեռքից: Գրեթե բոլոր ուտեստները պետք է մատուցել հյուրի նստատեղի աջ կողմից: Նույն կերպ պետք է բաժակները լցնել գինով կամ ջրով: Խմիչքների ընտրությունն ու դրանց մատուցումը տանտիրոջ պարտականությունն է: Սկզբում հարկավոր է լցնել կանանց բաժակները, ապա՝ տղամարդկանց:

Ուտեստների ճիշտ մատուցումը

Ստուգե՛ք, թե ուտեստների մատուցման ինչ կանոններ են սովորաբար օգտագործվում ռեստորաններում և հանդիսավոր ընթրիքների ժամանակ:

Վայելե՛ք ձեր խնջույքն ու իմացե՛ք ավելին … կայքում

Բանջարեղենները ձեր սեղանին

, , , ,