• nutrients

Ինչպե՞ս պատրաստել իդեալական պաստա

համեղ

Պաստան հիանալի ընտրություն է իտալական խոհանոցի սիրահարների համար: Օսլայի բարձր պարունակության պատճառով պաստան հաճախ կորցնում է իր կառուցվածքն և փոքր ինչ ավելի ոչ էլաստիկ է դարձնում ուտեստները: Այդ իսկ պատճառով ճաշատեսակը կորցնում է իր համն ու գրավչությունը: Ճիշտ ձևով պատրաստած պաստան հարստացնում է ցանկացած ուտեստի համը:

Պաստա պատրաստելը շատ հեշ է, եթե հետևենք մի քանի հստակ կանոնների: Ահա և իտալացիների կողմից պատրաստած ուղեցույց՝ պաստան պատշաճ կերպով պաստապատրաստելու համար:
1. Գոյություն ունեն պաստային տերբեր տեսակներ: Մակարոնեղենի որակը կախված է դրա բաղադրիչների որակից: Խոհարարությունը մի շատ հեշտ թեստ է, որը կարող է մեզ տեղեկացնել, թե արդյոք մեր օգտագործած պաստան բարձր որակ ունի, թե ոչ: Եթե պաստան եփելուց հետո ջուրը դեռ թափանցիկ է և պաստան ունի գեղեցիկ, ոսկե գույն, ապա մենք ունենք լավ որակի պաստա:
2. Ջուր, ջուր, ջուր: Շատերը պաստան պատրաստելիս շատ փոքր թաս կամ չափից քիչ ջուր են օգտագործում: Հիմնական սկզբունքն այն է, որ 100գ. պաստա պատրաստելու համար պետք է օգատգործել 1լ. ջուր:
3. Աղ
Ջրին աղ ավելացնելը ուժեղացնում է պաստային համը: Երբ ջուրը սկսում է եռալ, ավելացրեք աղ և այնուհետ լցրեք պաստան թասի մեջ: Ամենալավ հարաբերակցությունը 7գ աղն է 1լ ջրի դեպքում:
4. Ձեթն ու ջուրը միմյանց հետ չեն օգտագործվում:
Լավ որակի պաստան չունի ձեթ ավելացնելու կարիք: Այն պաստան կծածկի բարակ շերտով և կհանգեցնի նրան, որ ավեցրած սոուսը կծորա պաստայից:
5. Պաստան մի՛ ողողեք ջրով:
Պատրաստի պաստան մի՛ դրեք հոսող ջրի տակ: Ողողումը հեռացնում է պաստային վրայի օսլայի բարակ շերտը, որի օգնությամբ սոուսը կչուն է մնում:

Ինչպե՞ս պատրաստել իդեալական պաստա

Մի քանի օգտակար քայլել հշարալի պաստա պատրաստելու համար:

Գտեք շատ ավելի համեղ բաղադրատոմսեր … կայքում:

Սիցիլիական Սպագետտի – Իտալական պաստա թունաձկով

, , , , ,