• nutrients

Բաղադրամասերն ու ոգեշնչումը խոհանոցում

առողջ

Ամենագայթակղիչ ուտեստները աշխարհի խոհանոցներից ինչ-որ մեկում հայտնիները չեն, այլ նրանք, որոնք ոգեշնչանք են արթնացնում՝ օգտագործելով բաղադրամասերը բացառապես ստեղծագործական ձևով:

culinary-inspirations4

Երբ գալիս է ձեր խոհանոցում ոգեշնչանք ստեղծելու ժամանակը, պետք է մտապահեք մի քանի մոտեցումներ: Առաջինը ողջ աշխարհում գոյություն ունեցող տարբեր խոհանոցների տպավորիչ քանակությունն է, որ կարող է թարմ զգացողություններ բերել ձեր կյանք՝ արտացոլելով տարբեր խոհանոցային առանձնահատկությունները մեկ ափսեի մեջ: Այնուհետեև այն որոշիչ բաղադրիչն է, որի շուրջ ստեղծվում է ողջ ուտեստը, իսկ հետո այն ձևը, որ դուք պատրաստվում եք մատուցել ուտեստը, որպեսզի այն համեղ ու գույնզգույն տեսք ունենա:

Խոհանոցային Առանձնահատկությունները

Կան խոհանոցների երկու բոլորովին տարբեր տեսակներ՝ նրանք, որոնք ստացել են լիարժեք միջազգային ուշադրությունը (սկսած ավանդական ֆրանսիական խոհանոցից մինչև վիետնամականը, մեքսիկականը, արաբականը, իտալականը և այլն, և այլն), և նրանք, որոնք չեն ստացել: Եթե իսկապես ուզում եք մի նոր բան փորձել, կամ պետք է փորձեք նախորդներից մեկի առանձնահատուկ ուղղությունը, կամ տրվեք վերջինների էկզոտիկ զգացողություններին:

culinary-inspirations1

Եթե այնուամենայնիվ ընտրում եք այնպիսի խոհանոց, որի մասին քչերը գիտեն (ավանդական հարավկորեական ուտելիք, եթովպիական խոհանոց, արևմտյան աֆրիկյան խոհանոց, և այլն), ապա միշտ կզգաք թե բաղադրամասերի, և թե յուրահատուկ նորարարության առավելությունը: Անկախ ամեն ինչից, իրոք համոզվեք, որ ունեք բոլոր անհրաժեշտ բաղադրամասերը որոշակի բաղադրատոմսին անցնելուց առաջ:

Որոշիչ Բաղադրամասերը

Անկախ պատրաստելու համար ձեր ընտրած ուտեստի տեսակից, լավ կլինի պահպանեք որոշիչ բաղադրամասը: Այն կարող է լինել թե հիմնական բաղադրամասը, թե ինչ-որ աննկատ մի բան, որը փոխում է ողջ ուտեստի էությունը:.

  • Օգտագործեք Բոնդյուելի կարմիր լոբին չինական ոճով կարմիր լոբով քաղցր և թթու պաստա պատրաստելու համար: Շաքարի փոխարեն ավելացրեք մաթ ուժեղ համի համար:
  • Թխեք գազարով կեքս՝ օգտագործելով գազարի պահածոները Բոնդյուելից, հենց այնպես ինչպես անում են ամերիկացիները Լուիզիանայում: