Համտեսեք Արևելքը լիբանանյան խոհանոցի հետ

առողջ

Լիբանանյան խոհանոցը բաղկացած է Միջին Արևելքի ամենակարկառուն խոհարարական մշակույթնորից, և հաճախ որպես կանոն վերագրվում է որպես Միջին Արևելյան խոհանոցի համընդհանուր տարատեսակ:

 Սիրեք Միջին Արևելյան ուտեստները

Ինչ որ առումով լիբանանյան խոհանոցը տեսքով և համով նման է շատ այլ Միջին Արևելյան ուտեստներին, քանի որ այն արաբական խոհարարական մշակույթի մի մասն է, որը ներառում է Միջերկրականի ողջ հարավային ափը:

Ինչևէ, ասել թե լիբանանյան ուտեստները նույնն են, ինչ Միջին Արևելյան ուտեստները, կնշանակի ասել, որ իտալական խոհարարական ավանդույթները նույնն են, ինչ ֆրանսիականը կամ իռլանդականը:

Լիբանանյան խոհանոցը, պարզվում է, որ ավելի գծուծ է կենդանական ճարպերի և մսի (բացի անյուղ միսը) հարցում, և հայտնի է՝ որպես բանջարեղենով, մրգերով,  օսլաներով, ձիթապտղի յուղով և սխտորով հարուստ: Վերջին երկուսն ու բանջարեղենը միանշանակ պարտադիր են:

Լիբանանյան խոհանոց

Արաբական խոհարարական մշակույթի հետ միասին Լիբանանյան խոհանոցը գոյություն է ունեցել բիբլիական ժամանակներից, և սա բառացիորեն արտացոլված է պատմության մեջ:

Բացի լիբանանյան աշխարհահռչակ ազգային ուտեստներից, ինչպիսիք են քիբեն, մուլուքնիան, լաբնեն, բաքլավան, և այլն, լիբանանյան խոհանոցը նաև առաջարկում է համեղ տարբերակների բազմազանություն բուսակերների համար, ինչպես օրինակ լիբանանյան մուսական է:

Սա ավանդական բուսակերային ճաշատեսակ է, որի գլխավոր բաղադրիչներն են սմբուկը, սիսեռը և տոմատի սոուսը:

 
Լիբանանյան ուտեստները, այնպես ինչպես Միջին Արևելքի ուտեստներից շատերը աճող մասայաանություն են վայելում արևմտյան աշխարհում, որպես քիչ առողջ արագ սննդի փոխարինողներ: Նույնը կարելի է ասել տարբեր ռեստորանների մասին, որոնք մատուցում են լիբանանյան և Միջին Արևելքի ուտեստների լայն տեսականի ու առաջարկում են բաղադրատոմսեր: Եթե կհամարձակվեք ինքներդ ինչ-որ բան պատրաստել լիբանանյան խոհանոցից ձմռանը, կարող եք օգտագործել նաև սառեցրած բանջարեղեն: