Սիցիլիական Սպագետտի – Իտալական պաստա թունաձկով

  • 30 ր
  • հեշտ
  • 4

Օգտագործողի գնահատականը
1 աստղ2 աստղ3 աստղ4 աստղ5 աստղ 2 ձայն, միջին գնահատական` 5-ից 5.00
Loading...Loading...

Բաղադրատոմս սիցիլիական սպագետտիի՝ իտալական խոհանոցի յուրահատուկ ճաշատեսակի համար:

Հիմնական ուտեստ յուրաքանչյուր իտալացու համար. թե հյուսիսի ագարակատերերը, և թե մաֆիոզները սիրում են այն: Խորհուրդ է տրվում սիրահարված մարդկանց: Այս ճաշատեսակն ունի շատ տարբերակներ:

Բաղադրամասեր

500 գ. սպագետտի 4 լոլիկ 100 գ. թունաձուկ յուղի մեջ ½ մաղադանոսի ցողուն բարակ կտրտած ½ լիմոնի կեղև 4 ճաշի գդալ ձիթապտղի ձեթ պղպեղ, աղ

Պատրաստում

  • Եփեք սպագետտին այնպես, որ այն լինի „al dente”, ինչն իտալերենում նշանակում է „ատամին”: Երբ այն եփված է կատարյալ ձևով, այն պետք է լինի պինդ, կոշտ բայց ոչ շատ: Այն պետք է եփվի մեծ քանակությամբ աղի ջրի մեջ և քամվի:
  • Մաքրեք լոլիկը, հանեք սերմերը և շերտերով կտրտեք: Ճզմեք սխտորը: Պարզաջրեք մաղադանոսը և կտրտեք:
  • Թունաձուկը քամեք ձեթից, առանձնացրեք մանր մասերի:
  • Նախապես տաքացրեք թավան և տապակեք սխտորը, ավելացրեք թունաձուկը, լոլիկը, պղպեղի շերտը: Թողեք տապակվի մոտ 10 րոպե:
  • Ավելացրեք պաստան, տապակեք այն ցածր կրակի վրա մոտ 4 րոպե և ամեն ինչ լավ խառնեք:
Մատուցումը.Մատուցեք վրան ցանելով մաղադանոսը և լիմոնի կեղևը:

, , , , , ,